The Crown’, l’exitosa sèrie de Netflix sobre la reina Elisabeth II, es prepara per rodar aquest dissabte imatges d’un capítol a la plaça de Francesc Macià. S’hi gravaran escenes sobre la mort de la Lady Di a París, en el tràgic accident del pont de l’Alma l’any 1997, segons explica el periodista i crític de cinema Pere Vall.

El rodatge s’havia previst per a principis de setembre als Jardinets de Gràcia, però va coincidir amb la mort de la reina d’Anglaterra i quan ja estava tot a punt, la productora va suspendre el rodatge en senyal de dol.

The Crown plaça Francesc Macià
Foto: @PereVallK

Recreació de París per unes hores

A Francesc Macià llueixen part dels decorats que recrearan París per unes hores. Els operaris han col·locat un quiosc d’estil parisenc i una columna publicitària que anuncia una obra de teatre. La zona està acordonada i les tanques anuncien l’espai reservat pel rodatge fins al 23 d’octubre.

Netflix no ha volgut donar detalls sobre el rodatge. Ara bé, Vall explica que les imatges d’aquest capítol es podran veure a la sisena i última temporada de la sèrie. Els fans, però, hauran d’esperar una mica perquè al novembre s’ha previst l’estrena de la cinquena temporada.

Foto: @PereVallK

No és casualitat que es triï Barcelona. Vall assegura que “Barcelona és una ciutat molt mutant, molt adaptable a les fesomies d’altres ciutats”, afirma. Posa d’exemple ‘La gran esperanza blanca’ (1970), de Martin Ritt, “en què Barcelona passa a ser París, Berlín i Cuba”. Alhora, explica que la Barcelona Film Commission i la Catalunya Film Commission “sempre estan disposats a oferir els carrers i els espais per tancar-los” i acollir rodatges.