L’Auditori organitza del 22 al 24 de març un cap de setmana de celebració dels 25 anys, atès que es va inaugurar oficialment el 22 de març de 1999 amb un concert en què va participar, entre d’altres, la pianista Alicia de Larrocha.

Aquest divendres ha tingut lloc l’acte institucional, amb dos concerts i la inauguració d’una instal·lació i una mostra retrospectiva. Hi han assistit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el qui era batlle fa 25 anys, Joan Clos, i l’arquitecte de L’Auditori, Rafael Moneo.

Mostra restrospectiva

La instal·lació està formada per tres grans lones blaves que cobreixen una de les façanes de L’Auditori i és obra de Clara Solà-Morales. Estableix un diàleg entre la solidesa de l’edifici i el caràcter efímer de la música. Hi serà a la façana fins al 9 de juny, com la mostra retrospectiva que es pot veure a les columnes de l’edifici. Il·lustra tan la transformació que van experimentar tant l’entorn i el districte el 1999 com la intensa activitat musical que ha acollit en dues dècades i mitja.

“L’Auditori programa més de 500 concerts a l’any i això el fa un equipament només equiparable als de ciutats com Amsterdam, París, Londres i Viena. Però el més important és que ha sabut sumar públic a través del projecte educatiu i programant no només simfonisme, sinó també músiques modernes”, explica el director, Robert Brufau.

Concerts a dins i a fora

L’OBC ha dut a terme a la Sala Pau Casals el primer de tres concerts d’aquest cap de setmana, amb un repertori format per la ‘Setena simfonia’ de Jean Sibelius, el ‘Concert per a piano número 2’ de Johannes Brahms i l’estrena de ‘Songs for Julia’, de Josep Manuel Guix, un encàrrec de l’Auditori. Un concert per a soprano i orquestra que ha cantat Anna Devin sota la batuta de Ludovic Morlot.

Més tard, a la Llanterna de L’Auditori, ha tingut lloc una actuació de Francesco Tristano oberta al públic. El luxemburguès és un virtuós del piano a més d’un singular compositor i productor que beu tant de la música clàssica com de l’electrònica.