El d’aquest cap de setmana serà el primer concert que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya enregistrarà en directe per al segell discogràfic nipó Altús Music. A través d’aquesta iniciativa, el públic del Japó tindrà l’oportunitat d’apropar-se a l’orquestra i, de passada, als compositors catalans. Segons el director de l’OBC, Kazushi Ono, el públic japonès considera que les obres catalanes són molt expressives i commovedores.

El projecte s’iniciarà amb el repertori ‘Kazushi Ono Romàntic: la Quarta de Brahms’, que inclourà la suite ‘Manfred’, del català Xavier Montsalvatge i el concert per a piano i orquestra de Schumann, a banda de la simfonia número quatre de Brahms com a element central del concert.

Xostakóvitx, la gran aposta de l’OBC

A banda de Brahms, Kazushi Ono ha anunciat que l’OBC també centrarà les seves actuacions en altres compositors, en especial Xostakóvitx, de qui l’orquestra interpretarà per primera vegada l’obra ‘La tretzena’. El compositor rus tindrà continuïtat en aquesta temporada i la següent, ja que també s’estan preparant les simfonies quatre, sis i vuit. També cobrarà rellevància Mahler amb ‘Des Knaben Wunderhorn’, que comptarà amb una de les veus líriques més destacades del moment, la del baríton Thomas Hampson.