Amb el lema “La rumba és nostra!”, l’APAC s’ha format com una entitat intercultural sense ànim de lucre que està integrada per professionals de diferents àmbits. La Junta Directiva de l’organització està formada per autors i creadors del món de la rumba catalana.

Tot i que l’APAC està en funcionament des de fa uns mesos, els organitzadors consideren que és ara quan ja estan preparats per dur a terme accions per tal d’assolir els diferents objectius de l’associació. En aquest sentit, l’APAC té un seguit de fites, com per exemple adherir-se a la candidatura de la rumba catalana com a Patrimoni Immaterial de la Unesco amb la intenció, segons els organitzadors, de dotar de més reconeixement aquest gènere nascut a Catalunya.

A més, l’APAC també té la voluntat d’aconseguir implantar el dia 24 de juliol com el Dia Internacional de la Rumba Catalana i crear i potenciar una indústria en què aquest estil musical sigui reconegut arreu del món, així com fer difusió i donar a conèixer a la població la història de la rumba.