Des d’aquest diumenge Barcelona guanya una llibreria més. Es diu Obaga i està situada al carrer de Girona, 179, a l’Eixample. La llibreria obrirà de dilluns a dissabte, però aquest diumenge ha decidit aixecar la persiana per celebrar una festa d’inauguració. Tothom hi ha estat benvingut per conèixer les interioritats d’Obaga.

La Carol Porta tenia un somni des de ben petita: obrir la seva pròpia llibreria. Ara l’ha fet realitat. A partir de dilluns, estarà cada dia darrere del taulell de l’establiment assessorant tots els lectors que s’hi apropin. Ella es farà càrrec del projecte, però comptarà amb la col·laboració de la seva família, especialment del seu marit, Dioni Porta, un dels impulsors de la desapareguda revista literària digital ‘Rosita’.

Els lectors hi trobaran narrativa, assaig, poesia i una secció infantil i juvenil. Però la llibreria també vol ser un espai de diàleg de la literatura amb altres disciplines artístiques. Per això, per exemple, els seus impulsors volen oferir un espai permanent per a exposicions.

Paper en temps de pantalles

Obaga s’ha fet realitat en un món envaït per les pantalles. La tecnologia guanya terreny al paper i la Carol Porta planta cara a aquesta tendència amb l’obertura de la llibreria. Assegura que en un moment en què es parla d’addiccions a elements tecnològics, el paper té més sentit que mai per a molts lectors. “Molta gent busca altres formats anteriors com el llibre i gaudeixen del format, d’obrir-lo, de les olors dels llibres”, explica la fundadora de la llibreria.