(ACN) El Palau de la Música Catalana ha acollit aquest diumenge els ‘Carmina Burana’ més infantils i juvenils. Uns 300 cantaires procedents del Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove Amics de la Unió –als quals s’han unit les veus del Cor Petits de l’Orfeó i d’onze cors del projecte social Clavé XXI— han interpretat el clàssic de Carl Orff sota la batuta d’Esteve Nabona.

“El projecte Clavé XXI és una iniciativa social i educativa que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves”, ha explicat Susana Serrano, directora del projecte. “Actualment treballem directament amb 600 nens a escoles, centres oberts i fundacions de Barcelona i rodalia, i indirectament amb fins a 1.900 cantaires d’arreu de Catalunya“, ha precisat Serrano. “Avui és un gran dia per a ells. Els nens estan molt excitats per poder participar en un escenari de molt de pes com el Palau”, ha corroborat la directora de Clavé XXI.

“Es tracta d’un pas més cap a una proposta artística que els fa créixer com a persones”, ha assenyalat Serrano. Una percepció que també ha compartit el titular del Cor Jove de l’Orfeó Català i director artístic de Clavé XXI, Esteve Nabona. “Hem triat una obra representativa i que permet un gran format com els ‘Carmina Burana’. Que faci vibrar el públic, i els joves i infants”, ha comentat Nabona. “Fa bastant de temps que assagem. Esperem que surti bé“, ha afirmat la Noa, una de les integrants del Cor Jove de l’Orfeó Català, que juntament amb el Cor Jove Amics de la Unió han portat el pes del clàssic de Carl Orff. “Hi ha cançons que són bastant ràpides, i això costa, ja que estem acostumats a cantar coses més lentes”, ha continuat la Noa. “I també menys agudes”, ha precisat la jove cantaire.

Un projecte amb moltes col·laboracions

Dirigit per Esteve Nabona, el concert ha comptat amb la formació Percussions de l’Orquestra Simfònica del Vallès, els pianistes Josep Buforn i Anna Fernández Torres i les veus solistes de la soprano Serena Sáenz, el contratenor Toni Gubau i el baríton Germán de la Riva. El recital suposa l’inici d’un nou projecte de Clavé XXI amb l’objectiu de treballar i interpretar una obra del gran repertori coral al costat dels cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i oferir-la a tots els públics dins la temporada regular de concerts del Palau de la Música Catalana. Els cors de Clavé XXI que han intervingut al concert són: Cor Juvenil Clavé XXI, Cor Infantil Clavé XXI, Cor Terral, Cor Esquitx, Cor Els Horts, Cor Compartir, Cor Sant Felip Neri, Cor La Salle Comtal, Cor Arts, Cor Tria, Cor Esperança, Cor Sagrada Família i Cor Sant Joan Baptista.

El projecte Clavé XXI, nascut l’any 2011 i amb el patrocini de l’Obra Social La Caixa, compta amb més de 80 formacions corals, amb infants i joves d’entitats socials i nens d’escoles de primària, majoritàriament del districte de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat i també de poblacions de Catalunya, com Sabadell, Mataró, Manlleu i Banyoles, que apleguen un total de 1.900 cantaires.