La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona ha celebrat un concert aquest diumenge a la Sala Oriol Martorell, a L’Auditori. Han estrenat la peça ‘Llàgrimes de tardor’, obra del jove compositor Pau Riedweg. Es va inspirar en la caiguda d’una fulla de la branca a terra, i n’ha fet una melodia plena d’efectes. És la seva primera obra i Riedweg ha confessat que “és un somni fet realitat”.

L’orquestra es va fundar el 2015 sota la direcció de Carlos Checa i manté un mínim de sis programes simfònics per temporada. En aquest mateix concert també han interpretat ‘Aires gitanos’, de Pablo Sarasate, amb la col·laboració especial del violinista solista José David Fuenmayor i, també, la ‘Simfonia número 4 en fa menor’ de Txaikovski.

Un concert solidari

L’orquestra col·labora amb diverses fundacions com Càritas o Unicef. En aquest cas, tots els diners recaptats amb les entrades aniran destinats a un projecte educatiu de la Fundació Pere Closa. L’entitat treballa per trencar els estereotips contra el poble gitano a Catalunya i busca potenciar una imatge positiva d’aquest col·lectiu i donar a conèixer la seva cultura.

Els músics de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona es mostren satisfets de poder participar en una causa solidària. Albert Torrevella, violinista, reconeix: “Dona un valor afegit a la feina que fem com a músics.”