El Parc de la Ciutadella és l’escenari escollit per apropar als barcelonins l’escena creativa de Beirut, la ciutat convidada de la Mercè 2019. Una festa nocturna que arriba tres nits diferents —divendres, 20; dissabte, 21, i diumenge, 22— de 23.00 h a 2.00 h de la matinada.

La proposta combina diferents disciplines a través de la participació de diversos artistes de la capital libanesa: ballarins, discjòqueis, actors… A més, també han treballat en la proposta un seguit de d’artistes i col·lectius artístics locals i nacionals.

Entre els artistes convidats, destaquen actuacions musicals com la d’Asaad Awad o DJ Ziad Nawfal, amb la participació de ballarins internacionals com Alexander Paulikevitch o Bassam Abou Diab. També ressalta l’espectacle de l’actor libanès Yucef Zraiby, resident a Barcelona

Beirut, ciutat convidada d’enguany

Tot això, combinat amb projeccions d’imatges de Beirut. La capital del Líban ha estat triada amb el propòsit d’apropar la cultural i energia creativa de l’estat de l’Orient Mitjà als locals de la ciutat.

Però l’elecció de Beirut també parteix de la intenció de fer visible la seva realitat social i política. I especialment, l’impacte de les guerres i la repressió política en el país i la seva població.

A més, els diversos espectacles reflexionen al voltant d’aspectes diversos com el medi ambient, la situació dels refugiats o la llibertat sexual.

Dins del marc del MAC Festival 2019

La Nit de Beirut és una de les activitats centrals del MAC Festival Mercè Arts de Carrer 2019Aquest any presenta gairebé 150 companyies d’àmbit nacional i internacional.

En total, durant els quatre dies de celebració de la Mercè, el MAC ofereix 430 funcions repartides en diferents punts de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat, el Palauet Albéniz, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm i la llera del riu Besòs.