Un any més, el correfoc de les Festes de la Mercè ha estat una de les activitats més multitudinària. Els músics dels Diables del Prat, guanyadors del concurs de tabalers d’aquest any, han donat el tret de sortida a la celebració. Després s’ha fet la tradicional encesa dels ceptrots, els personatges principals del ball de diables. Tot seguit s’ha obert la gran porta de l’infern i ha començat la desfilada de colles de la ciutat, que han omplert la via Laietana d’espurnes i bèsties de foc.

En total hi han participat més de 50 colles de la ciutat, 21 bèsties de foc i s’ha cremat més de 700 kg de pólvora. El recorregut ha començat a la plaça d’Antonio López i ha recorregut la via Laietana fins arribar a la plaça d’Antonio Maura.

Els diables més petits participen al correfoc infantil

Abans del correfoc d’adults, per escalfar motors, els diables de les colles infantils han creat el seu petit infern. En aquest cas, el recorregut ha estat a la inversa: des de la plaça d’Antoni Maura fins a la d’Antoni López. És una activitat que pretén que la canalla pugui gaudir del foc i les explosions sense risc.

Correfoc

 

De totes maneres, sempre és recomanable prendre precaucions per participar al correfoc de manera segura. Cal portar roba de cotó i evitar teles sintètiques. També és important portar el cap tapat, un mocador al coll i calçat còmode.