El Museu Palmero està situat en un edifici històric del segle XV, la masia de Can Figuerola, al barri de Sant Genís dels Agudells. Després d’un any d’obres, el centre reobre portes i torna a mostrar l’exposició permanent de quadres de la família Palmero. En destaquen la col·lecció de personatges d”El Quixot’ de l’avi, el Maestro Palmero, i la sèrie de ‘Las Meninas’ del net, l’Alfredo. És ell qui fa les visites concertades i mostra l’espai explicant l’obra de la família en primera persona.

El Museu Palmero, una casa de pintor a Sant Genís

L’Alfredo és la tercera generació de pintors de la família Palmero. Regenta també el museu de la família a Barcelona, situat a la masia de Can Figuerola. S’hi poden veure alguns dels quadres més destacats de l’avi, com la col·lecció de personatges d”El Quixot’, amb 125 retrats. També del net, com una sèrie de quadres inspirats en ‘Las Meninas’, de Velázquez.

És el mateix Alfredo qui fa les visites guiades en primera persona. S’han de concertar prèviament i permeten conèixer la història i el funcionament d’una casa de pintor de primera mà. Ara les visites s’han reprès després d’un any en què s’han interromput a causa de les obres que s’han dut a terme a l’edifici. Han servit per pintar-ne i reformular-ne l’interior, solucionar-ne problemes estructurals i renovar-ne una de les façanes.

I és que l’edifici, la masia de Can Figuerola, és del segle XV i és també un punt d’interès de la visita per si mateix. Abans de ser la casa i el museu dels Palmero, era propietat de Laureà Figuerola, el ministre que va establir la pesseta com a moneda espanyola.