L’antiga fàbrica de Can Picó, al barri de Provençals del Poblenou, és un exemple de patrimoni que s’ha preservat, tot i la transformació urbanística del 22@ en els darrers anys. Ha estat l’indret escollit per presentar el llibre ‘Poblenou, altes il·lustrat d’un barri industrial’, de l’il·lustrador francès Lapin. Aquest artista, veí del mateix barri, ha dedicat els darrers dos anys a dibuixar els espais que estan  desapareixent o el patrimoni que s’ha rehabilitat amb un canvi d’ús, com Can Picó, transformat en un “hub” de la bici.

Lapin i el patrimoni industrial del Poblenou

‘Poblenou, atles il·lustrat d’un barri industrial’ és un llibre que Lapin va començar a fer en tornar d’un viatge de la Xina. Allà va va veure com desapareixien els barris tradicionals i se substituïen per noves urbanitzacions de grans gratacels perdent, assegura, l’essència de l’indret.

En aquell moment va ser conscient que el mateix fenomen s’estava duent a terme al Poblenou, on viu des de fa més de 10 anys. Va ser aleshores quan va començar una sèrie de retrats d’estil “urban sketching” d’antigues fàbriques, naus i racons emblemàtics que estan desapareixent amb el desenvolupament urbanístic de la zona.

On es pot trobar el llibre?

El llibre, publicat per l’Ajuntament, es pot trobar a les principals llibreries de Barcelona i també a la Sala Ciutat. A Can Picó, com que va acollir la presentació del treball, també s’hi han exposat alguns dels dibuixos més representatius d’aquest atles urbà.