El guitarrista John Scofield, un dels més influents dels darrers 40 anys en el panorama jazzístic, ha presentat disc i grup a la sala BARTS en el marc del Festival de Jazz.

John Scofield ha tornat amb la seva inseparable guitarra Ibáñez al Festival de Jazz, on ja va ser fa quatre anys. Aquella vegada amb el trio Medeski, Martin and Wood. Aquest cop amb Combo 66, formació amb la qual ha celebrat els 66 anys. Un quartet on per primer cop ha introduït l’orgue, el del jove Gerard Clayton, i en el que l’acompanyen també Vincente Archer, del trio de Robert Glasper i el bateria Bill Stewart, un còmplice habitual de fa temps. 

John Scofield, un històric

John Scolfield està considerat un dels grans de la guitarra jazz. Ell diu sempre que no ha fet més que revisitar el blues i el rock dels seus inicis des de la perspectiva d’un jazzman.  Amb 23 anys ja tocava amb el trompetista Chet Baker, i a principis dels vuitantes, abans d’emprendre carrera en solitari, va militar a les ordres de Miles Davis. Amb ell se’l va poder veure al Palau de la Música el 1984, precisament en el marc del Festival de Jazz.