Hermann Bonnín

L’actor i director de teatre Hermann Bonnín ha mort avui als 84 anys. La seva filla, Nausicaa Bonnín, ho ha anunciat en un entranyable missatge a Twitter en què ha destacat que en la seva marxa ha estat “tan elegant i discret com ha sigut la seva vida”.

Hermann Bonnín va dedicar la seva vida a les arts escèniques. Nascut a Barcelona el 1935, va desenvolupar una intensa tasca com a actor, director i professor d’art dramàtic. Va ser director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic del Teatre Real de Madrid i durant una dècada va dirigir l’Institut del Teatre, el centre on havia estudiat. També va dirigir el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya i va ser president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. Al costat del mag Hausson, el 1998 va impulsar el Brossa Espai Escènic, que el 2010 es va convertir en La Seca – Espai Brossa.

Distingit amb el Premi Ciutat de Barcelona el 2003, fa tan sols un mesos va rebre el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer honorífic, en la 22a edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, en reconeixement a la seva trajectòria.

El maig del 2017 va passar pels estudis de betevé. Va ser entrevistat al programa lÀrticl a propòsit de l’espectacle ‘Diumenge’, una comèdia ambientada en la Barcelona dels anys 60, que estrenava a La Seca – Espai Brossa.