La sisena edició de Serielizados Fest ha desembarcat a Barcelona plena de projeccions i estrenes, però també de conferències i xerrades. Una de les voluntats dels organitzadors és portar els creadors de sèries, tant nacionals com internacionals, fins al CCCB per donar a conèixer la seva experiència als seus seguidors. Alguns dels convidats han estat Jeppe Gjervig, autor de ‘Borgen’ i Isobel Waller-Bridge, compositora la banda sonora de ‘Fleabag’ i ‘Black mirror’, que ha fet una conferència aquest dissabte a la tarda.

Entre el públic hi havia professionals del sector que aprofiten l’oportunitat per ampliar coneixements, però també molts incondicionals d’algunes d’aquestes sèries. De fet, un dels directors del festival, Betu Martínez, reconeix que fa anys que les sèries estan de moda: “La ficció ha fet un boom, tot i que ja no sé si és un boom perquè han vingut per quedar-se. Volem aixecar la gent del sofà i treure-la de les pantalles de les seves habitacions fosques.”

Una edició amb més projeccions que l’any passat

Serielizados Fest se celebra a Barcelona fins al 29 de setembre i, tot i que encara no s’ha tancat l’edició 2019, els organitzadors ja auguren que serà un èxit. El certamen ha multiplicat per dos el nombre de projeccions i, aquest any, es projecten 24 sèries inèdites a Espanya. A més, també ressalten la bona acollida de les conferències i destaquen especialment la celebració del 20è aniversari de la sèrie ‘Plats bruts’, una de les activitats més multitudinàries, ara per ara.

Betevé amb Serielizados

També s’han fet un forat al festival sèries locals. S’han projectat episodis de ‘Les molèsties’, de Roger Coma, una producció de betevé, i d’‘El mort viu’, que va néixer al programa ‘Tube d’assaig’, també d’aquesta casa.