La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample ha triat la festa major del barri per presentar-se com la vuitena colla de la ciutat. Els esquerdats han organitzat la primera diada pròpia als Jardins de Montserrat i hi han convidat la Jove de Barcelona, la Jove de l’Hospitalet i els Castellers de Badalona.

Els esquerdats han anotat dos castells de sis pisos als Jardins de Montserrat. En la primera ronda han completat el 3d6 tot i algun ensurt en la descarregada. En la segona ronda, els amfitrions han hagut de desmuntar el 4d6, però en la ronda de repetició l’han treballat de valent fins a descarregar-lo. Els Esquerdats també han portat a plaça el 3d6 amb l’agulla, però han decidit desmuntar-lo quan es col·locava l’acotxador. La colla s’ha proposat guanyar-se la camisa descarregant tres castells de sis pisos.

La Jove de Barcelona, amb qui els Esquerdats han tingut molt bona relació els darrers mesos, ha estat una de les tres convidades. Els de la camisa grana han aprofitat la diada per avançar feina de cara als objectius d’aquest final de temporada. La Jove ha obert plaça amb un 4d7 lleuger i amb estrenes. I l’han acompanyat amb dos castells de sis als quals volen afegir un pis més, el 3d6 per sota en la segona ronda i el 2d6. La Jove de l’Hospitalet i els Castellers de Badalona, les altres dues colles a plaça, han signat castells de sis pisos als Jardins de Montserrat.

Colla de l'Esquerra de l'Eixample

Qui són els esquerdats?

El projecte de la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample va néixer la temporada passada. El president de la formació, Enric Oliveras, explica que la idea va sorgir d’un grup de joves volien dinamitzar un barri que “està infraequipat, desconnectat, té poc teixit associatiu i és una mica avorrit”. Oliveras recorda que en el primer assaig de la colla, van participar una dotzena de persones però que actualment són entre 60 i 70 persones a cada assaig a l’Escola Auró.

Els Esquerdats s’han proposat aconseguir tres castells de sis pisos per guanyar-se la camisa. Els Xicots de Vilafranca i els Capgirats de Castellar del Vallès són les dues colles padrines, tot i que reconeixen que tenen molt bona relació amb els Castellers de Sarrià i la Jove de Barcelona. De fet, una vintena de membres de la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample van ajudar a les pinyes de la Jove en la diada de la Mercè.