La capital catalana s’ha convertit en l’escenari d’un crim per un dia. Tothom qui ha volgut ha pogut jugar a ser detectiu per resoldre l’enigma que, com passa en aquests casos, es tracta d’esbrinar qui ha estat l’assassí.  Els creadors del Barcelona Detective Day han agafat el joc del Cluedo com a referència per traslladar-lo a la vida real. Però en l’era digital ja no es juga amb mapes ni es fan servir lupes: una aplicació de mòbil ha estat l’epicentre del joc. De fet, tota la informació que reben els participants és allà, des de les pistes, fins a si els detectius van per bon camí o no.

Barcelona Detective Day

Fins a 100 equips de detectius

Tot ha començat davant de l’església de Santa Maria del Mar. Aquesta ha estat el punt de trobada dels grups i el moment de baixar-se l’aplicació per començar a conèixer el joc. Durant el cap de setmana poden jugar fins a 100 equips, d’entre dues i sis persones, en diferents torns. Entre els participants hi ha qui només vol jugar i passar una bona estona, i qui es fica completament en el paper i es disfressa per a l’ocasió.

Per guanyar s’ha de recórrer diferents carrers de la ciutat, trobar testimonis i aconseguir saber qui és el culpable. El temps que cal destinar a l’activitat, per tal de poder tancar bé el cas, és d’entre una i quatre hores i el preu és de 40 euros per grup. Els organitzadors han encoratjat els participants a lluir roba i complements que transportin al segle XX. Aquesta iniciativa es desenvolupa en moltes ciutats europees i ja són més de 250.000 persones que han jugat a fer de detectius.