Mercabarna-flor ha presentat davant de 2.000 floristes i decoradors de tot Espanya les tendències en decoració pel Nadal 2022. Enguany els ornaments s’inspiren en la natura, amb materials sostenibles i reciclables. Hi predominarà l’ús de llums LED i espelmes, combinats amb adorns naturals. Com a novetat, s’estén la decoració nadalenca a les cuines i els banys de les llars. Els majoristes confien que, després de dos anys a mig gas, la campanya de Nadal 2022 serà un èxit.

Decorats que barregen rosa i daurat

La barreja de rosa amb daurat es cola entre els colors que marcaran la decoració de Nadal per als més atrevits i romàntics. Tampoc no hi faltaran les tonalitats més tradicionals, que barregen el verd amb el vermell, i les més minimalistes, que combinen el blanc amb grisos o blaus i platejats.

A més, les estrelles de totes les mides, colors i materials també guanyen pes en la decoració nadalenca d’aquest any.

tendències nadal 2022

La ponsètia perd protagonisme al Nadal 2022

La ponsètia és una protagonista indiscutible de la decoració nadalenca any rere any. Segons Mercabarna-flor, però, enguany perd força a favor de les flors naturals o seques com ara les blanques, pinyes, els cítrics liofilitzats, el grèvol o les fulles que inspiraran els centres de taula. Tot com més natural i senzill, millor.

La decoració de Nadal arriba a la cuina i el bany

Una de les grans novetats d’aquest Nadal és que els ornaments arriben a totes les estances de la casa. Ja no es decora només el rebedor o el menjador, sinó que la cuina o el lavabo també incorporen decorats nadalencs. “Decorem banys, cuines… Diguem que volem una harmonia a tota la llar”, ha explicat a betevé Joan Gabriel Garcia, professor de l’Escola de Disseny Floral de Barcelona.

Decorem banys, cuines… Diguem que volem una harmonia a tota la llar”
Joan Gabriel Garcia, professor de l’Escola de Disseny Floral de Barcelona.

A més, les corones i garlandes llueixen a les portes o centres de taula i també a les cadires, finestres, escales o xemeneies.

Notícies de Nadal 2022