‘El complot de los inocentes’ és la segona novel·la de la María Carmen Crespo, una escriptora cortsenca que recentment ha estat guardonada amb el Premi Bellvei Negre. Al llibre, la protagonista es veu involucrada en la investigació d’una història fosca del passat.

Vocació tardana

A la María Carmen sempre li havia agradat escriure, però no havia tingut temps per dedicar-s’hi fins que va deixar de treballar. “Quan em vaig jubilar vaig dir: ‘Aquest és el meu moment’“, comenta. Al principi va inscriure’s a una escola d’escriptura perquè la guiessin en la iniciació en escriure novel·les. Així va escriure la seva primera novel·la, ‘Estallido en el silencio’, que té algunes escenes  ambientades al barri de les Corts.

Arrelada i agraïda a les Corts

L’escriptora explica que està molt satisfeta de la bona rebuda que han tingut les dues novel·les que ja ha publicat, però que tot i que les seves companyes de l’escola d’escriptura l’animaven a presentar-les en espais més cèntrics de la ciutat ella prefereix quedar-se al barri. “Elles em deien: ‘presenta-la a la Casa del Llibre!’. Però jo crec que al barri hi tenim uns espais magnífics. I vaig decidir fer-ho a la Biblioteca Montserrat Abelló“. De fet, la seva primera novel·la, ‘Estallido en el silencio’, està en préstec en aquesta biblioteca de les Corts. La mateixa autora en va donar un exemplar quan la van inaugurar ara fa poc més d’un any. A més, la novel·la ‘El complot de los inocentes’, guardonada amb el Premi Bellvei Negre també es pot comprar a les llibreries Bell-lloc i Les tres baldufes, totes dues al barri.

Testimoni dels canvis al barri

María Carmen Crespo és originària de Bilbao i es va instal·lar a les Corts quan va arribar a Barcelona, abans de casar-se. Des de llavors ha viscut al barri i assegura que se’n sent molt orgullosa. Explica que ha estat testimoni de la transformació de les Corts, especialment de com han anat desapareixent les fàbriques i les zones agrícoles que hi havia quan s’hi va instal·lar.