L’exposició “#MiremElPassat” es pot veure de forma gratuïta a l’Edifici del Rellotge, ubicat al recinte de l’Escola Industrial. La mostra treu suc dels tres fotògrafs dels quals la Diputació té el llegat: Frederic Joandó Alegret, Emili Juncadella i Antoni Gallardo.

Les imatges s’han publicat a les xarxes

La mostra acull 38 fotografies antigues. Són una selecció de les més de 80 que la Diputació de Barcelona ha publicat a través de les xarxes al llarg de quatre anys per difondre aquest patrimoni amb l’etiqueta #MiremElPassat.

Un dels àmbits està dedicat al llegat de Frederic Joandó Alegret, que va publicar a la revista ‘Stadium’. El comissari de l’exposició, Albert Garcia, el descriu com un fotògraf amb una tècnica molt depurada que va destacar per captar el moviment en les fotografies d’esportistes.

Retrat de la burgesia barcelonina

També hi ha instantànies d’Emili Juncadella i Antoni Gallardo. Tots tres van ser coetanis, de família burgesa i relacionats amb el Centre Excursionista de Catalunya. A través de les seves càmeres van oferir una mirada singular sobre la ciutat i la vida social. Per Albert Garcia van saber reflectir la vida diària, sobretot als carrers de Barcelona, i la manera de viure, especialment de la burgesia, ja que volien plasmar com vivia aquesta classe benestant.

Unes fotografies accessibles

Tant aquestes com altres imatges i informació complementària estan disponibles al web de la Diputació de Barcelona. D’altra banda, l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona, que té molts altres fons, és accessible a tothom qui ho demani.

La mostra acabarà el 31 de maig i després serà itinerant, visitarà la Maternitat (edifici de l’Arxiu General de la Diputació) del 3 de juny al 16 de setembre i el Recinte Mundet del 17 de setembre al 4 de novembre.