Barcelona… i accióés un programa de cinema de betevé en què s’emeten pel·lícules rodades a Barcelona des de la dècada dels 40 del segle XX fins a l’actualitat.

Barcelona… i acció’ ha emès més de 150 pel·lícules, acompanyades sempre d’unes presentacions excel·lents i la fitxa tècnica corresponent.

Ara, ‘Barcelona… i acció’ ofereix un mapa interactiu en què hi ha localitzats els llocs on es van rodar aquestes pel·lícules. Algunes, és clar, tenen més d’una localització, i tot i que la majoria de rodatges se centren al districte de Ciutat Vella, n’hi ha per tots els barris de la ciutat.

Més de 150 pel·lícules rodades a Barcelona!

Aquestes són algunes de les més de 150 pel·lícules amb les seves localitzacions que podreu trobar al mapa interactiu de ‘Barcelona… i acció’. Pots cercar-les per títol, per barri, per any o per adreça en el nostre cercador.

‘Los Tarantos’, flamenc i clans gitanos nominats a l’Oscar

Una història d’amor impossible entre dos joves de famílies gitanes rivals. Se’n van gravar escenes a la platja del Somorrostro i a la rambla dels Caputxins.

‘Los Tarantos’
Festa flamenca a la platja i les barraques del Somorrostro (Francesc Rovira-Beleta, 1963)

‘Young Sánchez’, drama pugilístic a l’estil espanyol

Les desventures d’un jove boxejador atret per la part més tèrbola del món de la boxa. Se’n van gravar escenes a la plaça de Prim, 1, a la Gran Via, 749 i al carrer de Sant Pau, 99.

‘Young Sánchez’
Al bar Els Pescadors (Mario Camus, 1963)

‘El castillo de Fu-Manchú’, la passió de Jesús Franco pel còmic

Protagonitzada pel mític Christopher Lee. En aquesta esbojarrada història, el malvat Fu-Manxú amenaça de congelar l’aigua del món. Se’n van rodar escenes al Parc de la Ciutadella i al Parc Güell.

‘El castillo de Fu-Manchú’
Persecució a les escales del Parc Güell (Jesús Franco, 1969)

‘Los supercamorristas’: acció sense fi amb Jackie Chan

Menjar xinès, carteristes i un malvat comte, el còctel perfecte per l’acció de Jackie Chan. També hi intervenen Lola Forner, Susana Sentís, José Sancho o Amparo Moreno. Se’n van rodar escenes al Parc de Joan Miró, a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 i a la plaça Gaudí.

‘Los supercamorristas’
Acció sobre rodes al Parc de Joan Miró (Sammo Hung, 1984)

‘Sinatra’, la soledat al Xino de Barcelona

La trista vida d’un imitador de Frank Sinatra al barri Xino de Barcelona interpretat per un gran Alfredo Landa. Se’n van rodar escenes a l’avinguda del Paral·lel, 62, a l’Arc del Teatre i al carrer de l’Hospital, 101.

‘Sinatra’
Sortida de la Sala de Fiestas Bodega Apolo (Francesc Betriu, 1988)

‘El maquinista’, el malson del culpable

Un home que pateix insomni es deteriora fins a ser rebutjat pels seus companys de feina. Se’n van rodar escenes a la plaça del Tibidabo 3 i a l’avinguda Edurard Maristany 106, a Sant Adrià de Besòs.

‘El maquinista’
Avinguda Eduard Maristany, amb les xemeneies de la tèrmica de Sant Adrià de Besòs (Brad Anderson, 2004)

‘El perfum: història d’un assassí’, una superproducció amb escenaris barcelonins

Un home amb un olfacte prodigiós viu obsessionat per atrapar totes les olors, especialment la d’algunes dones. Es van rodar escenes al Poble Espanyol, al laberint d’Horta, a la plaça de Sant Felip Neri, a la plaça de la Mercè i al carrer del Vidre 1.

‘El perfum: història d’un assassí’
El barri Gòtic, escenari medieval (Tom Tykwer, 2006)

‘El gran Vázquez’, un geni barrut interpretat per Santiago Segura

La vida i aventures del dibuixant Manuel Vázquez Gallego quan va establir-se a Barcelona i treballava per l’Editorial Bruguera. Se’n van fer escenes a Pere IV, 102, a la Gran Via, 605, a plaça de Catalunya i a la rambla de Santa Mònica.

‘El gran Vázquez’
Una escena a la plaça de Catalunya (Óscar Aibar, 2010)