Té forma de drac de tres caps, està feta amb un material molt lleuger i dissenyada perquè infants amb diversitat funcional la puguin portar. La primera bèstia infantil inclusiva de Barcelona s’ha presentat aquest dissabte al migdia a la plaça Comercial en el marc de la jornada ‘La Mercè, més inclusiva?’, impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. 

Amb la finalitat de fer les festes populars accessibles per a tothom, la figura ha estat creada per Olga Malavia a partir de les il·lustracions de Xavier Malet. La bèstia té trets d’altres bèsties infantils de la ciutat, com una peülla de porc, una ala o una cua caragolada, i està feta amb espuma de poliuretà, un material que permet que persones amb cadira de rodes la puguin portar. A més, també s’ha creat una coreografia inclusiva i una melodia específica per a ella. 

La bèstia es podrà veure exposada a El Born Centre de Cultura i Memòria fins al 25 de setembre. Després iniciarà un recorregut per diversos centres i associacions de la ciutat que treballen amb persones amb diversitat funcional perquè puguin aportar millores i coneixements per continuar adaptant la figura a tots els nens i nenes.

El nom: la gran incògnita

Els infants de Barcelona seran els qui decideixin com s’acabarà anomenant la nova figura, encara orfe de nom. A través d’un concurs impulsat per l’Agrupació del Bestiari es recolliran les propostes dels nens i nenes de la ciutat, que hauran de pensar en un nom neutre i vàlid per a tots els gèneres.