El carrers antics de Sants s’han convertit en l’escenari principal d’una trama de tràfic d’antiguitats ambientada en la Barcelona del 1929. Es tracta de la primera història de ficció del Sergi Caparrós, un mestre i músic fill del barri de Sants. ‘Sota la mar salada’ és la primera novel·la negra feta i ambientada íntegrament a Sants que ha publicat aquest estiu l’editorial Rosa dels Vents.

Una història familiar tèrbola que combina amor, traïció i venjança

Els carrers més cèntrics de l’antic municipi de Sants concentren molts dels passatges de la primera novel·la de Caparrós. La història que gira entorn del tràfic d’antiguitats succeeix en gran mesura a Sants. ‘Sota la mar salada’ és una història de misteri i suspens on hi ha espai per a l’amor, la traïció i la venjança. La idea de l’autor de la novel·la era escriure una història dinàmica que obligués el lector a no parar de llegir la novel·la fins arribar a la darrera pàgina.

La novel·la és tan trepidant que el lector no pot parar de llegir-la fins a la darrera pàgina”
Sergi Caparrós, escriptor

El carrer de Dalmau és un dels punts clau de la trama, ja que s’hi ubica la fusteria de l’Andreu Molina, el protagonista i dona nom al personatge més odiat de la novel·la negra, en Lluís Dalmau. La novel·la transcorre en la Barcelona prerepublicana del 1929 i és fruit d’un treball de documentació històrica i redacció de cinc anys.

Sergi Caparrós, un mestre, músic i escriptor fill de Sants

‘Sota la mar salada’ és la primera novel·la del Sergi Caparrós. Aquest escriptor novell és fill del barri de Sants i quan va tenir la idea d’escriure aquesta història fa set anys va decidir ambientar-la al barri on va néixer, viu i fins i tot treballa.

Mestre de formació, compagina la seva feina com a docent amb la música, ja que és integrant de la banda de rumba catalana La Málaga. Caparrós ara també escriptor ja ha començat a treballar en una segona novel·la que espera poder publicar aviat.