El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) celebra 25 anys. El diumenge 11 de setembre del 1997 el teatre va obrir les portes amb la seva primera estrena oficial. La inauguració es va produir amb una versió de ‘L’auca del senyor Esteve‘, de Santiago Rusiñol, programada a la Sala Gran amb dramatúrgia i direcció d’Adolfo Marsillach. De fet, l’espectacle va estar en cartell de l’11 de setembre del 1997 fins al 8 de març del 1998 i va comptar amb una trentena d’intèrprets damunt de l’escenari.

Des d’aleshores, per les sales i espais del Nacional hi han passat un total de 540 espectacles, amb 10.695 funcions i 3.537.376 espectadors.

Mirada cap al futur

Segons expliquen, amb aquest aniversari, el TNC vol mirar cap al futur amb la intenció que els joves hi tinguin un protagonisme especial. Per aquest motiu, durant la temporada 2022-2023, el teatre organitzarà diferents trobades amb joves amb l’objectiu de saber què esperen d’un teatre públic i, en especial, del Nacional dels propers 25 anys. 

Un teatre per a tothom

El juliol del 2021, Carme Portaceli va agafar el relleu de Xavier Albertí al capdavant del TNC. La directora teatral valenciana és la primera dona a ocupar aquest càrrec i el seu projecte per a l’equipament té com a objectiu principal aconseguir que el TNC sigui un teatre per a tothom.