La casualitat ha volgut que la mort de la reina Elisabet II hagi coincidit amb el rodatge d’algunes escenes de la sèrie ‘The Crown’, de Netflix, al centre de Barcelona. Segons ha avançat la Cadena SER i ha pogut confirmar betevé, el rodatge havia de començar aquest dijous al vespre als Jardinets de Gràcia, que estan completament ambientats per recrear un carrer de París, però la productora l’ha suspès en senyal de dol.

Aquest divendres, diversos operaris han començat a desmuntar els decorats, entre els que hi havia un quiosc amb anuncis de perfums i cosmètica en francès, i també una columna publicitària amb l’obra teatral ‘Bérénice’, al Teatre Nacional de París.

Operaris desmuntant els decorats del rodatge de ‘The Crown’ als Jardinets de Gràcia

S’havia de rodar l’escena de la mort de Lady Di

Les productores Palman Pictures i Left Bank disposaven d’un permís de dos dies, fins aquest divendres a les 16 h, per poder fer la gravació de les escenes, entre les quals hi havia la mort de Lady Di. Fins i tot tenia preparat un gran Mercedes de color negre, com el que viatjava la princesa quan va tenir l’accident que li va costar la vida el 31 d’agost de fa 25 anys.

Segons ha explicat a betevé el periodista cinematogràfic Pere Vall, les productores també tenien permisos per gravar la setmana vinent a altres carrers de Barcelona, com el carrer dels Madrazo, en el tram comprès entre Muntaner i Aribau.

La productora tenia permís per rodar durant dos dies al centre de Barcelona

Barcelona, “una ciutat molt mutant i molt adaptable”

Vall assegura que tot i que la suspensió del rodatge implica pèrdues econòmiques, és “una molt bona promoció per la següent temporada de la sèrie”. A més, la tria de Barcelona per simular els carrers de París no li estranya. D’una banda, perquè tant la Barcelona Film Commission com la Catalunya Film Commission “sempre estan disposats a oferir els carrers i els espais per tancar-los”. Però no és l’única explicació: “Barcelona és una ciutat molt mutant, molt adaptable a les fesomies d’altres ciutats”, afirma. Posa d’exemple ‘La gran esperanza blanca’ (1970), de Martin Ritt, “en què Barcelona passa a ser París, Berlín i Cuba”.

Suspès el rodatge “per respecte”

El productor executiu de ‘The Crown’, Peter Morgan, ha emès un breu comunicat en què explica que el rodatge d’aquesta sèrie, basada en la vida de la monarca britànica, s’ha suspès temporament “per respecte”. “The Crown és una carta d’amor per a ella i no tinc res més per afegir ara mateix, només silenci i respecte”, comenta.