El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha inaugurat aquest dijous una exposició que homenatja el llegat d’Osamu Tezuka, “el Déu del manga“, a través de 200 dels seus originals. La mostra ha obert les portes coincidint amb l’inici del 25è Saló del Manga Barcelona.

L’exposició ofereix al públic un recorregut per l’obra de Tezuka, una figura clau en l’auge de la vinyeta i l’animació japonesa moderna. L’Astroboy, un nen robot amb cor humà que lluita contra la injustícia, o la Princesa Caballero, un dels primers mangues per a noies, són alguns dels personatges que Osamu Tezuka ha creat. Aquest artista japonès ha arribat a inspirar una de les pel·lícules de Walt Disney, el Rei Lleó, amb el personatge Kimba, el lleó blanc.

S’hi poden veure gairebé 200 originals

Gairebé uns 200 originals d’Osamu Tezuka es podran veure durant gairebé dos mesos al MNAC, en una exposició sense precedents a l’Estat i que vol donar a conèixer l’evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial. En declaracions a l’ACN, la directora de Manga Barcelona, Meritxell Puig, ha afirmat que Tezuka és “el Déu del manga” perquè “va canviar la manera de fer aquest gènere. Gràcies al seu pas per Hollywood, va començar a fer un manga molt més movimentat, amb personatges completament diferents; marca un punt d’inflexió en el gènere i en com es comunica amb el públic”. Produïda per FICOMIC i comissariada per Stéphane Beaujean, l’exposició es podrà veure al MNAC fins al 6 de gener del 2020.

Pel que fa a la coincidència de l’exposició amb el 25è aniversari del Saló del Manga, Meritxell Puig considera que el fet que la vinyeta japonesa arribi al museu nacional és per Puig un element a remarcar: “Permet posar en valor el manga com a art, com el que és, i arribar al màxim de gent possible.”