Isabel Gaset va saludar per primera vegada els ciutadans el 3 de novembre del 1994. Va néixer Barcelona Televisió, amb una vintena de professionals al darrere i l’oferta de les televisions de districte. Des dels estudis de la via Laietana, periodistes tot terreny dotaven de contingut els informatius diaris amb les nits dedicades als debats. Aviat va néixer també el programa amb més emissions d’aquesta casa, 2.342: ‘L’entrevista d’en Joan Barril’.

La periodista Isabel Gaset presenta el primer informatiu de Barcelona Televisió

El 1997, sota la direcció de Manuel Huerga, la innovació i la creativitat van agafar protagonisme. Va ser l’etapa més alternativa del mitjà. Les càpsules; l’icònic ‘Videomaton’, que donava veu als ciutadans; els monòlegs d’en Carles Flavià i la fi d’emissió de Moebius són alguns dels exemples d’una oferta poc convencional que buscava sorprendre.

El 2002 es va fer el salt tecnològic al digital. Es va acompanyar d’una aposta per potenciar els informatius i es van estrenar un reguitzell de programes. Alguns van acabar sent icònics, com el multipremiat ‘Saló de lectura’, ‘El Temps del Picó’ o el ‘Telemonegal’, el programa amb més audiència durant anys.

Ferran Monegal presenta el Telemonegal

El canvi de seu el 2005, amb molts més metres quadrats, va permetre ampliar la redacció i treballar en unes condicions molt més professionals. L’emissió ja era per TDT i les 24 hores del dia. Els magazins ‘Hola Barcelona’ i ‘La tarda’ van omplir les franges de matí i tarda, i l’esport es va fer més protagonista amb el ‘Som esports’ i ‘La porteria’, de Pitu Abril. També es va estrenar l’emblemàtic programa ‘La cartellera’.

L’aparició del portal web btvnoticies.cat i dels perfils en xarxes com Twitter, el 2009, van donar un nou impuls a la difusió de les notícies de BTV. També a la TDT es va potenciar la informació amb cinc informatius diaris, entre els quals l”Info barris’ i ‘Les notícies de les 10’. El ‘Connexió Barcelona’ va innovar estrenant les pioneres motxilles 3G, equips lleugers que permetien fer directes i que avui dia utilitzen gran part dels mitjans. El 2013 es va estrenar l”Àrtic’, la gran aposta cultural en prime time dels darrers anys. La incorporació de la ràdio, el 2014, va acabar de transformar BTV en un mitjà multiplataforma.

El plató del programa bàsics

Actualment, més de 200 treballadors fem betevé, que ja s’ha convertit en un mitjà transmèdia amb exemples clars d’aquesta aposta com el ‘Tube d’assaig’ o l”Oh my goig’. La informació segueix sent un dels pals de paller amb quatre informatius diaris i el ‘bàsics’, que analitzen l’actualitat i obren finestres a la ciutat per explicar en directe què passa.

Vols tornar a veure programes històrics?

25 anys donen per a molt i, per això, recuperem l’arxiu de la casa per posar-lo a l’abast dels ciutadans. Un nou web permet buscar els principals programes i notícies d’aquest quart de segle. Un programa diari repassa a la televisió, a més, el bo i millor de la nostra història, i els perfils socials, amb l’etiqueta arxiubetevé, rememoren alguns dels moments més destacats.