Llibreria La inexplicable

La llibreria La Inexplicable tancarà el pròxim 1 d’octubre després de gairebé sis anys al número 78 del carrer de Galileu, al barri de Sants. La Glòria Arquillo, que n’és la propietària, explica a betevé que obrir el negoci ha estat un somni fet realitat: “No et planteges que tancaràs. Pensava que m’hi jubilaria i no podrà ser”. Ja fa uns mesos que li ha baixat la clientela, i “abans que la situació sigui més difícil”, ha decidit tancar.

Arquillo explica que no hi ha una causa concreta que justifiqui aquesta caiguda de les vendes. Hi veu un cúmul de circumstàncies: “Al carrer han tancat diversos locals i ara mateix no convida a passejar-hi”. També afirma que el preu dels llibres ha augmentat entre 2 i 3 euros en alguns casos en els últims anys, i que recentment ha obert una altra llibreria al barri.

“Em quedo amb la gent que he conegut”

La Glòria assegura que el negoci li ha permès conèixer moltes persones: “Em quedo amb la gent que he conegut, com les veïnes comerciants, els clients, el transportista, les distribuïdores….”. Afegeix que ha estat una “experiència genial”, i vol destacar la “gran generositat que desprèn aquest sector”.

A la llibreria s’hi pot trobar tota mena de gènere: infantil, còmic, assaig i molta narrativa. La Glòria detalla que el gruix de la clientela són dones d’entre 35 i 55 anys. Per ara, no ha penjat el cartell de l’imminent tancament a l’aparador de la botiga, però ho farà aviat. Sí que ho ha anunciat ja a les xarxes socials.

“M’agradaria treballar en el món del llibre”

La Glòria ha organitzat una festa de comiat el diumenge 1 d’octubre a partir de les 12 h al local, que antigament va ser una botiga de pinso i que oculta un antic refugi antiaeri, el número 771. Sobre el seu futur també n’ha parlat sense concretar gaire: “No sé què faré. Però sí que sé què m’agradaria fer: continuar treballant en el món del llibre”.