Triar i remenar llibres en català sembla que és, cada vegada, un exercici més fàcil. Principalment, perquè cada vegada hi ha més oferta i en estils tradicionalment reservats en altres llengües. La Setmana del Llibre en Català d’enguany ha deixat sorpreses interessants en un gènere de còmic que, paradoxalment, va penetrar a l’estat a través de la televisió catalana ara fa més de 30 anys: el manga. Al seu torn, el còmic en català viu un moment dolç, ja sigui amb traduccions de títols internacionals o en produccions pròpies.

Entre les propostes que les editorials han mostrat al certamen han destacat títols com ‘Massagran‘, ‘Max’ o ‘Megaman‘. Personatges que, després d’anys de protagonitzar històries, han estat el centre d’atenció per presentar volums inèdits i recopilacions d’històries il·lustrades una altra vegada.

Més producció en català

Així, Ilya Pérdigo, president de la Setmana del Llibre en Català, destaca que “cada vegada hi ha més producció en català” i destaca la importància que hi hagi contingut.

Editorials com Combel, Norma i Ooso són un bon exemple per l’aposta en reedicions, traduccions o títols inèdits i originals en català. Així, la il·lustradora Glàfira Smith subratlla: “Ara mateix, el còmic en català està en una expansió bestial“. I qualifica el moment d’il·lusionant.