La Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern s’ha instal·lat al passeig de Gràcia en una edició carregada de novetats. La 72a edició del certamen inclou enguany 32 parades de llibreters que ocupen el passeig de la plaça de Catalunya al carrer del Consell de Cent. La fira posa a l’abast de col·leccionistes i lectors una gran varietat d’articles, des de llibres de tapa dura fins a llibres de butxaca, còmics i àlbums il·lustrats, entre d’altres. Enguany estrena dos espais i una exposició sobre jazz.

La fira s’avança i inaugura dos espais

La fira coincideix amb la Setmana del Llibre en Català i incorpora canvis respecte a altres anys. En aquesta edició, n’ha avançat l’inici i s’allargarà fins al 25 de setembre, coincidint també amb les Festes de la Mercè.

També hi ha novetats, però, pel que fa a l’espai i les activitats. La fira inaugura un espai anomenat Fòrum Dau al Set, on es duran a terme activitats per dinamitzar el certamen, i també s’estrena la mostra Vita Libris, que ocupa tota la part de darrere de les parades i és visible al llarg del passeig de Gràcia amb l’objectiu de reviure i reivindicar algunes obres imprescindibles de la literatura en català.

Una exposició dedicada al jazz

Un altre element important de cada edició de la fira és l’exposició, que aquest 2023 està dedicada al jazz amb el títol “El jazz i l’avantguarda artística de postguerra, 1951-1957”. L’exposició està comissariada per Aitor Quiney i se centra en les quatre exposicions que van tenir lloc a Barcelona en aquesta època, denominades genèricament Salons del Jazz.