Enguany la Setmana del Llibre en Català ha fet rècord de participació d’expositors amb 287 parades que mostren 125 novetats editorials. Entre els primers autors que s’hi han deixat veure hi ha hagut Màrius Serra, Ferran Torrent, Gemma Ruiz, Gemma Ventura, Andreu Claret, la coreana Han Kang o Roser Capdevila. La creadora de l’univers de Les Tres Bessones ha signat desenes d’exemplars dels llibres i ha reivindicat la iniciativa de La Setmana per ajudar a revertir la situació del català.

Les activitats familiars han estat les protagonistes del cap de setmana al Moll de la Fusta, ja que l’escenari ha reunit els contacontes adreçats als més petits, pintacares i espai per a la lectura. L’Espai Familiar de la Setmana del Llibre en Català ha estat molt concorregut, i famílies senceres han seguit fil per randa propostes com les que ha fet la llibreria El Genet Blau amb la presentació de la novetat ‘La Cucurutxu’.

Activitats per a tots els públics

Alguns dels visitants de la fira coincideixen en la varietat de propostes que La Setmana ofereix, ja que és un espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors: “És magnífic veure la vitalitat que hi ha, la quantitat d’editorials i d’autors amb moltíssima qualitat, les xerrades amb les presentacions de llibres, i tota l’activitat amb els nens que estan allà passant-s’ho pipa”.

El programa inclou més de 300 activitats per a tots els públics, entre presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones i converses. El cap de setmana ha estat marcat per la calor i per un flux de visitants constant que ha recorregut les desenes de parades instal·lades al Moll de la Fusta de Barcelona.

El repte és convertir La Setmana en festival

Cristina Domènech, directora de la Setmana en Llibre en Català, aspira a “evolucionar aquesta setmana a un festival“, fomentant altres activitats i espais familiars a banda de la presència dels editors i llibreters. Segons Domènech, un dels reptes d’aquest esdeveniment és “posar al calendari de país aquests dies de setembre en què el llibre en català sigui protagonista”, ja que la idea és que La Setmana se celebri “a les llibreries arreu dels Països Catalans, biblioteques, escoles, casals d’avis, associacions… I que tothom se’l faci seu”.