Jo Nesbo

(ACN/Redacció) L’escriptor noruec Jo Nesbø (1960) serà un dels plats forts de l’edició del BCNegra 2024. L’autor rebrà el XIX Premi Pepe Carvalho el 8 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en directe per betevé. Amb aquest guardó es vol retre homenatge a la literatura negra nòrdica en general i a la trajectòria de Nesbø en particular, amb un estil propi de “thriller” policial i un elevat nivell literari.

Un estil personal

El jurat destaca de Nesbø que als seus llibres sol entrelligar diverses línies argumentals, amb una acurada documentació i una “dosi necessària d’intriga, acció i psicologia dels personatges, així com una mirada cap a la seva societat que no escatima la crítica a les ferides encara obertes d’un passat que no tothom pot acceptar”. A aquestes paraules, el comissari de BCNegra, Zanón hi ha afegit que el premi a Nesbø “és incontestable” i que es tracta d’un “autor molt curiós que intenta maridar el gènere amb altres gèneres, en la darrera novel·la ho fa amb el terror”.

Pare literari del policia Harry Hole, els seus llibres s’han traduït a més de 40 idiomes. Ja amb la seva primera novel·la ‘Flaggermusmannen’ va ser guardonat amb el premi Riverton a la millor novel·la negra noruega i el premi Grassnøkkelen a la millor novel·la negra dels països nòrdics.

Participarà al BCNegra 2024 el 8 i el 9 de febrer

Després de rebre el guardó Pepe Carvalho el 8 de febrer, està previst que Jo Nesbø participi el divendres 9 de febrer a les 10 h en una conversa amb el periodista Xavier Bundó al Mooby Bosque, prèvia a la projecció de la pel·lícula ‘El muñeco de nieve’, basada en un dels seus títols, a les 21 h.

El guardó també vol ser un homenatge a la literatura nòrdica que, des de Henning Mankell fins a Maj Sjöwall, passant per Stieg Larsson, Per Wahlöön, Arnaldur Indriðason o Karin Fossum, han fet gaudir tants lectors del gènere.

En directe, a betevé

L’acte de lliurament del premi Pepe Carvalho es podrà seguir en directe a betevé. Serà en un programa especial presentat per la periodista Clara Vera Colina que començarà a les 18 hores del dia 8 de febrer. L’emissió es farà simultàniament per la televisió, el web, l’app i La Xarxa+.