bcnegra 2024 programa

Aquest febrer arriba el BCNegra 2024. La gran cita literària de la novel·la negra a Barcelona arriba enguany a la 19ª edició, del 5 a l’11 de febrer, amb els espies com a fil conductor. El festival aplegarà de nou a la ciutat els millors escriptors del gènere. A més, hi haurà més de 50 activitats: taules rodones, rutes literàries, tallers, exposicions, projeccions de cinema, cabaret, jocs i molt més. Aquí us expliquem tota la informació del BCNegra 2024, amb el programa complet, les dates i el que no et pots perdre.

Què vols saber del BCNegra 2024?


BCNegra 2024: dates

El BCNegra del 2024 es farà del 5 a l’11 de febrer.


On gaudir del festival BCNegra?

A la sala La Paloma, la Biblioteca Jaume Fuster i al Mooby Bosque (Cinemes Bosque), entre altres espais de la ciutat.


Autors del BCNegra 2024: qui hi haurà?

Eduardo Mendoza, Elaine Vilar, Jo Nesbø, Kike Ferrari, Chris Offutt, Juan Tallón, Carles Porta, Susana Martí Gijón, Sandrone Dazieri, Rosa Ribas, Alicia Giménez Barlett, Marc Pastor, Andreu Martín, Joe Thomas, José
Ovejero, Victòria González, Carmen Mola, Pablo Maurette, Alan Parks, Rosa Montero, Toni Hill, Jerôme Leroy, Bernard Minier. Aquests són alguns dels 153 participants de l’edició del BCNegra d’enguany.


Programa del BCNegra 2024, dia a dia (PDF)

Consulta a continuació el programa del BCNegra 2024, dia a dia.

Hi trobaràs també una 50a de propostes. Consulta les activitats paral·leles.


Cartell del 19è BCNegra

Tres personatges amb un “look” atemporal i fàcilment identificables amb el gènere negre protagonitzen el cartell dissenyat per Javier Olivares.


Guanyador del Premi Pepe Carvalho 2024

L’escriptor noruec Jo Nesbø és el guanyador de la XIX edició del Premi Pepe Carvalho.

  • Dijous 8 de febrer, a les 18 h: entrega del premi al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Divendres 9 de febrer, a les 20 h: conversa amb el guardonat, Jo Nesbø, al Mooby Bosque, a les 21 h: projecció de la pel·lícula ‘El muñeco de nieve’ (‘The Snowman’, 2017), basada en el seu llibre.

En directe, a betevé

L’acte de lliurament del premi Pepe Carvalho es podrà seguir en directe a betevé. Serà en un programa especial presentat per la periodista Clara Vera Colina que començarà a les 18 hores del dia 8 de febrer. L’emissió es farà simultàniament per la televisió, el web, l’app i La Xarxa+.


Recuperació de clàssics

L’escriptor japonès Seicho Matsumoto i la seva obra; el personatge de Lònia Guiu, creat per Maria Antònia Oliver, i el llibre ‘L’espia que tornava del fred‘, de John Le Carré, són les recuperacions clàssiques del BCNegra d’aquesta edició.