La companyia Farrés Brothers i Cia., que ha portat per mig món els seus espectacles per a tots els públics

, ara ens parla de planetes llunyans i de persones properes al festival Grec 2020. ‘Orbital’ és un espectacle sobre relacions interplanetàries, òrbites humanes, ciència, poètica i humor. Dos nens i una nena passen les hores jugant a marcians. Però arriba un moment en què les seves òrbites es bifurquen. Ara són adults, fa temps que no es veuen i ja no giren l’un al voltant de l’altre. Un dia, els dos nois reben una comunicació misteriosa de la seva amiga de la infantesa. Està a punt de fer realitat el somni de tots tres: viatjar de veritat cap a l’espai. Això sí, no vol marxar i deixar la Terra sense, abans, acomiadar-se’n. Es va poder gaudir de l’espectacle en diferit  a betevé!

‘Orbital’ és la nova creació dels Farrés Brothers i Cia., una companyia de teatre que treballa amb andròmines, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades. Creada el 2002, en formen part Jordi Farrés, Pep Farrés i Jordi Palet, tres artistes que ens proposen un teatre per a tots els públics, irònic, gens ensucrat i carregat de diverses capes de lectura. Humor, emoció i complicitat són la base d’espectacles com ‘La maleta de l’Agustí’, ‘El silenci d’Hamelín’, ‘La visita de la Vella Dama’ o ‘Tripula’, una producció (estrenada al Temporada Alta 2013 i present al Grec 2014, Premi Butaca 2016 al millor espectacle familiar i Premi Fetén 2015) que els va obrir les portes del mercat internacional i els ha dut a països com França, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos, la Gran Bretanya, Lituània, Suïssa, Alemanya i la Xina.

‘Orbital’

Fitxa artística: ‘Orbital’

Creació: Jordi Farrés, Pep Farrés, Jordi Palet
Direcció i dramatúrgia: Jordi Palet i Puig
Ajudant de direcció i coreografia: Montse Colomé
Interpretació: Pep Farrés, Jordi Farrés
Interpretació enregistrada: Judit Farrés
Música: Òscar Roig
Titelles i dibuixos animats: Alfred Casas
Escenografia: Xavi Erra
Construcció: Miquel Ruiz
Vestuari: Nídia Tusal
Confecció de llana: Ernestina Morera
Vídeo: Alfonso Ferri
Ajudantia de vídeo: Alberto Molinero
Il·luminació i tècnic: Roger Oriol
Producció executiva: Sylvie Lorente
Oficina: Maite Velàzquez
Veus infantils: Júlia Guadayol, Martí Caraltó, Biel Pérez Gats: Pipa, Lot
Assessorament científic: Guillem Anglada (astrofísic), Serni Ribó (enginyer en telecomunicacions), Aitor Auz Assessorament en DapoStar (pizza acrobàtica): Genís Baulida
Hi col·laboren: Elena Escobar; Rosa Díaz, la Rous; Guillem Albà; Pere Romagosa; Francesc Orella; Ramon Molins; Toti Toronell; Pere Hosta.
Agraïments: Casal Cultural d’Ullastrell, Teatre Atrium de Viladecans, LaSala de Sabadell, Teatre Foment de Juneda, Convent de les Arts d’Alcover, Munich Sports, Escola de Teatre Les Pisanes de Terrassa. Alumnes de 4t de l’escola La Roda de Terrassa i, molt especialment, a les nostres famílies.