render biblioteca pública estatal

El Ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha manifestat el compromís per impulsar el projecte arquitectònic de la futura Biblioteca Pública de l’Estat, que estarà ubicada, tal com ja es va anunciar, al costat de l’Estació de França. Tot i que encara no hi ha calendari oficial dels treballs, les obres haurien de començar durant el 2023. En una piulada a Twitter, Iceta ha informat que ja ha pogut conèixer el projecte de l’arquitecte Josep Maria Miró.

L’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura presentaran els propers mesos el projecte de l’equipament projectat el 2010 que ara s’actualitzarà. Com a pas previ per fer la biblioteca, cal enderrocar part d’un edifici que hi ha al mig del solar on s’ha de fer l’equipament. Els terrenys en qüestió són els que hi ha entre l’Estació de França i el passeig de Circumval·lació.

Acumula anys d’endarreriments

La Biblioteca Pública de l’Estat serà la primera d’aquestes característiques a Barcelona. El projecte es va gestar el 1997 quan les tres administracions implicades van signar un acord per construir l’equipament. En un inici es preveia aixecar la biblioteca a l’antic Mercat del Born, escenari que es va descartar més tard per la troballa de les restes de la Barcelona del 1700.

El 2010 es va anunciar l’inici de les obres de l’edifici el 2012 per inaugurar-la l’any 2015. El projecte, a càrrec de Nitidus Arquitectes SLP, és el mateix que ara es recuperarà per construir l’edifici, però actualitzat.