‘Maestro Fellini’

L’actriu, cantant i model Rossy de Palma ha passat per Barcelona per participar en l’espectacle ‘Maestro Fellini’, que commemora el centenari del naixement del director de cinema italià. Ha estat una de les convidades del Teatre Akadèmia per posar veu als textos d’aquesta obra que endinsa l’espectador en l’univers fellinià mitjançant diversos escrits i entrevistes del director de cinema.

L’espectacle es podrà veure fins al 16 de febrer; primer en castellà, amb Mario Gas i Serena Vergano, i després en català, també amb Gas, ara acompanyat de Mar Ulldemolins.

Parlant de l’espectacle, Rossy de Palma ha dit que sent una “mancança” de Fellini en el cine d’avui: “Estem vivint un moment de retrocés, de cinisme, de manca de llibertats, i m’encantaria veure què diria Fellini avui”.

Cinema

Però si hi ha un cinema del qual l’actriu no es pot separar és el de Pedro Almodóvar. Va participar en algunes de les pel·lícules més mítiques del director, com ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios‘, ‘La flor de mi secreto‘, ‘La ley del deseo‘ o ‘Kika‘, convertint-se en una ‘Chica Almodóvar.

“És clar que la meva relació amb Almodóvar ha marcat la meva vida, però jo ja era artista abans. Corre el mite que ell em va veure en un bar i em va contractar, però jo ja tenia el meu grup i feia altres coses. Treballava en un bar perquè tenia 19 anys i havia de menjar. La vida a Madrid era dura”. Sobre els rodatges de les pel·lícules afegeix: “Era molt divertit rodar amb Almodóvar, rèiem molt. A més, ell és un director obert a qualsevol cosa que passi d’improvisada i a rebre idees de la resta”.

Música

El grup de música al qual es refereix Rossy de Palma és Peor Impossible, una banda que es recorda pels seus espectacles divertits i que va formar part de la Movida Madrileña.

De fet, Rossy de Palma sempre ha estat interessada en la música. L’any 2018 va participar en el disc ‘El mal querer’, de Rosalía, posant veu i ajudant a compondre el el text del tema ‘Preso’. “Ja des del disc ‘Los Ángeles’ vaig veure que era una gran artista. I amb ‘El mal querer’ crec que en l’àmbit conceptual el que ha fet és molt bo. Parla de l’amor, la gelosia, les relacions tòxiques… Crec que amb els anys ens adonarem que és una obra increïble, i ella és una artista amb moltíssim talent que no ha fet més que començar”.

Publicitat i moda

L’artista, que mai no ha deixat de fer pel·lícules, també té una prolífica carrera dins el món de la publicitat i la moda i és musa de Jean Paul Gaultier. “Tenim una relació boníssima, des de fa 30 anys, i la setmana que ve vaig cap a París per una desfilada seva. La moda també és un art i ell, que continua sent un ‘enfant terrible’ ha fet una cosa molt important, perquè fa temps que defensa que els cossos i les cares no han de ser iguals, sinó que sempre ha defensat la diferència”.