MIQUEL CABAL director adjunt de l'Heliogàbal "Ens han fet saber que hem de complir uns estàndards que són els mateixos que ha de complir qualsevol sala de concerts de la ciutat. És evident que nosaltres fem música de petit format a un volum raonable i a unes hores molt concretes. // Diguem que les grans sales tenen uns requeriments i les petites n'haurien de tenir uns altres. L'Ajuntament està treballant per això però temporalment no sé com ho trampejarem això".

A principis de mes, la sala va denunciar el que considerava que era un assetjament per part de la Guàrdia Urbana i, ja aleshores, la comissionada de Cultura, Berta Sureda, i el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Asens, es van comprometre a estudiar el cas.

L’Heliogàbal organitza concerts com a associació cultural però té llicència de bar cafeteria. Tot i que la situació  és al·legal, l’Ajuntament va distingir el bar amb un Premi Ciutat de Barcelona l’any 2012 en la categoria de música per la seva tasca de difusió musical. En declaracions BTV el director adjunt de l’Heliogàbal, Miquel Cabal, explica que ara l’Ajuntament els proposa fer una estudi per millorar les condicions acústiques del local perquè puguin mantenir l’activitat musical fins que es faci una nova normativa que distingeixi entre les sales de concerts grans i les petites. Una distinció que ara no es fa i que segons Cabal perjudica els espectacles de petit format. La por dels responsables del local és que l’entrada en vigor d’aquesta nova normativa arribi per a ells massa tarda.

.