Ells són en Biel Duran, en Pau Vinyals i en Roger Batalla. Tots tres són els protagonistes del 'Ramon de les olives', una nova websèrie que relata les aventures d'un grup de música amb grans aspiracions. El nom no és casual. ROGER BATALLA, actor a 'El Ramon de les olives' "Que juga molt amb aquesta mena de grups catalans que si Manel i som els Ramon, i de les olives, de les arts, és com una barreja impossible". BIEL DURAN, actor 'El Ramon de les olives' "És un referent pop de la cultura catalana ja el Ramon de les olives, és com una generació que està tocada ja per aquest nom." El primer capítol ja l'han penjat a la xarxa i, en només dos dies, han aconseguit gairebé 3.000 visites. Cada capítol dura uns sis minuts i sempre hi apareix una estrella convidada; la primera emissió compta amb el músic Joan Dausà. "Em deies, hòstia, escolta't això, que a mi m'agrada molt. Però em recorda també molt a Manel... Manel... mmm... a Manel per què?" YAGO ALONSO, director d''El Ramon de les olives' "Aquest format així com gravat lleuger, com amb càmera amb mà, en què gent coneguda fa de si mateix, ens agrada molt el format i pensàvem que per fer el recorregut d'un grup que intenta fer-se famós dins de l'escena, què millor que a cada capítol aparagués algú d'aquesta escena catalana." Aquesta proposta segueix l'estela d'una altra producció ja consolidada. 'Les coses grans' tracta amb humor les petites coses de la vida de cinc joves barcelonins i ja va per la segona temporada. ROGER COMA, director de 'Les coses grans' "No és fàcil fer una websèrie però, ha de semblar molt fàcil, hi ha molt patiment al darrere després per escriure els guions, per quedar amb la gent, per gravar i concebre i acabar tot allò. Són mesos de feina, però ha de semblar que passàvem per aquí, ho vam fer sense voler... Això és bonic de la vida, aquest engany, aquesta falàcia." Els 18 capítols de les dues temporades d'aquesta sèrie han aconseguit 330.000 visualitzacions. I a les xarxes socials tenen milers de seguidors. "- Ostres! Em pots ajudar a acabar d'organitzar la mudança que tinc? - Mai! Em podria trencar un dit, com tocaria la guitarra? Tu no toques, no? Mai és tard per començar una nova vida."

‘El Ramon de les olives’ explica les aventures d’un grup de música amb poc talent que pretén fer-se un lloc en el panorama musical. Biel Duran, Roger Batalla i Pau Vinyals són els protagonistes d’aquesta nova creació, que cada capítol compta amb una estrella convidada. En la primera entrega, que s’ha fet aquesta setmana, apareix el músic Joan Dausà. Carme Marfà i Yago Alonso són els creadors d’aquesta websèrie, que pretén ser una simpàtica comèdia amb humor absurd i modern. El nom d”El Ramon de les olives’ fa referència a un personatge controvertit d”El cor de la ciutat’, la telenovel·la que s’emetia fa anys per TV3. De moment, el primer capítol ja ha rebut gairebé 3.000 visualitzacions, després de només quatre dies a la xarxa.

Les websèries van sorgir als Estats Units i van arribar a Catalunya el 2011. En aquests quatre anys, el nombre de creacions audiovisuals s’ha multiplicat. Entre les que han tingut més èxit hi ha ‘Les coses grans’, que es va estrenar el 2013 i que ara acaba de penjar la segona temporada. Aquesta websèrie, dirigida i produïda per Roger Coma, s’ha finançat, en part, a través de la plataforma Verkami, un espai en què els ciutadans poden fer donacions. En total, hi ha 18 capítols a la xarxa que han obtingut més de 330.000 visualitzacions.