El cònsol general del Japó a Barcelona, Hiroyuki Maikuchi, s’ha mostrat molt orgullós de l’acollida que ha tingut la festa, a la qual han assistint tant membres de la comunitat japonesa, entre altres interessats a conèixer la cultura nipona. El 2016 és l’any del mico. Els japonesos, a diferència dels xinesos, celebren l’Any Nou coincidint amb l’1 de gener del calendari gregorià (tot i que a Barcelona l’han ajornat unes setmanes).

La festa ha començat amb una actuació dels alumnes del Col·legi Japonès de Barcelona, que han interpretat un concert de “wadaiko”, nom que reben els tambors tradicionals japonesos. Aquesta actuació musical ha estat seguida per la presentació de l’acte, a càrrec del cònsol Hiroyuki Maikuchi, que s’ha adreçat al públic en japonès i en castellà.

La cerimònia d’obertura, coneguda amb el nom de Kagamiwari, s’ha dut a terme amb un barril de sake. Durant l’acte s’ha ofert beguda i menjar típic del país nipó als assistents amb entrada, com ara “yakitori” o caldo de pollastre.

Un dels moments més destacats ha estat la mostra de la preparació de la pasta d’arròs, o mochi. Centenars de persones han pogut gaudir aquest migdia d’un acte singular i molt especial, que els ha servit per apropar-se a la cultura japonesa.