Dalt de l’escenari, la veu d’una soprano s’entrellaça amb peces de música i la lectura de passatges d”Egmont’. Jeremy Irons interpreta el rol d’Egmont en substitució de John Malkovich, que per motius professionals ha cancel·lat la seva participació a l’obra.

Al matí s’ha fet l’assaig general de l’espectacle ‘Beethoven i Irons’, en què l’actor britànic ha recitat davant dels mitjans de comunicació bona part dels fragments que interpretarà al vespre, a partir de les 20 h. Una única funció a Barcelona, abans que demà l’espectacle continuï la gira i es pugui veure a Oviedo.

La traducció a l’anglès del text alemany que recita Irons ha anat a càrrec de Christopher Hampton, guionista guanyador d’un Oscar per l’adaptació de la pel·lícula ‘Les amistats perilloses’. L’actor està acompanyat per l’orquestra Wiener Akademie, dirigida per Martin Haselbök.

Jeremy Irons ha participat en nombroses produccions teatrals del West End i del National Theatre de Londres. De fet, l’extensa trajectòria teatral d’Irons inclou un premi Tony a millor actor per ‘The real thing’, obra que va suposar el seu debut a Broadway el 1984.