L’Aribau Multicines esdevé durant dos mesos teatre per acollir les representacions de ‘Hamlet Aribau’, una producció de La Perla 29 amb el concurs del Grup Balanya. Mig pati de butaques, davant de la pantalla, l’ocupa un escenari i les grades amb cadires on habitualment s’asseu el públic en els muntatges de La Perla 29 a la Biblioteca de Catalunya.

Oriol Broggi dirigeix una versió diferent del clàssic de Shakespeare, fent bona l’enorme pantalla del cinema. “Fer dialogar el teatre i el cinema, per fer ‘Hamlet’, ens semblava una bona idea. El cinema va agafar el relleu del teatre adaptant-ne obres per a la gran pantalla i actualment el teatre beu del cinema i ho du a escena”, afirma Broggi.

Projeccions de vídeo en directe i fragments cinematogràfics

A la pantalla es projecta, sobretot, vídeo filmat en directe de l’obra, però també algunes creacions específiques i fragments de pel·lícules, de John Ford a Akira Kurosawa passant per Charles Chaplin. “Són imatges que acompanyen les emocions de l’obra. En el cas de l’escena en què Hamlet es troba amb l’espectre del seu pare hem creat una projecció que s’inspira en Obi-Wan Kenobi de la ‘Guerra de les galàxies’, explica Broggi.

El jove actor Guillem Balart asumeix el paper d’un Hamlet desorientat i dubitatiu. “Quan m’ho va proposar l’Oriol vaig dir: ‘Per què no?’. A vegades tenim idolatrats alguns personatges, tot i que hi ha aspectes de Hamlet que, evidentment, costen d’entendre”, comenta l’intèrpret. Completen el repartiment Míriam Alamany, Toni Gomila, Carles Martínez, Ramon Vila, Marc Rius, Elena Tarrats i Sergi Torrecilla. ‘Hamlet Aribau’ es representa de l’1 de desembre al 30 de gener.