Uns altres damnificats per la pandèmia del coronavirus han estat les galeries d’art. A partir d’aquest dilluns podran obrir portes amb totes les mesures d’higiene. Això és molt important perquè reconeixen que la venda presencial continua sent part essencial del seu negoci.

Una venda en línia que no acaba de funcionar

Les galeries d’art de Barcelona han tingut alguna venda per internet, fins i tot la Sala Parés reconeix que n’han tingut més de les que esperaven. Són vendes normalment de clients internacionals o alguns de locals que ja havien tingut un contacte previ amb l’obra i que finalment s’han acabat decidint per comprar-la durant el confinament. Tot i això, les galeries asseguren que normalment la venda d’un quadre implica una relació estreta entre el client, l’obra i, fins i tot, l’artista, una cosa molt difícil d’aconseguir de manera remota des d’un ordinador.

L’experiència positiva de les xarxes socials

Tot i la baixada de les vendes, el confinament deixa alguna cosa positiva. L’ús de les xarxes socials ha permès donar més presència a les galeries. Des de la Sala Parés es va posar en marxa la iniciativa #salaparesneverstop, en què diferents artistes de la galeria explicaven les obres que estaven fent durant el confinament i que cristal·litzarà en una exposició conjunta l’11 de juny titulada “L’art no s’atura”.

També han creat una visita virtual en 360º a les tres exposicions que ofereix la Parés, una eina que pot servir en el futur perquè els clients tinguin un primer contacte amb l’obra de l’artista.

Un inici a mig gas

De les 31 galeries associades a Art Barcelona només obriran portes aquesta setmana cinc galeries: Nogueras Blanchard, Pigment, Bombon Projects, 3 Punts i la Sala Parés. La resta no ha tingut temps per preparar-se per a la nova normalitat.