La Vila de Gràcia celebra un any més els Foguerons de Sa Pobla, i ja en són 28. I és que aquesta tradició tan mallorquina, que va arribar a la Vila de Gràcia gràcies a un pare que volia que els seus fills poguessin continuar gaudint-la, ha arrelat amb força. Aquest dissabte, s’han encès 12 foguerons al barri, un menys que l’any passat. Això sí, amb la novetat que per primera vegada es fa una foguera una plaça del Poble Romaní.

Les celebracions han començat a les 19.30 de la tarda a la plaça de la Vila de Gràcia. Allà s’ha fet una plantada i una cercavila de les colles de cultura popular de Gràcia i les de la localitat mallorquina de Sa Pobla. I és que els foguerons de Gràcia s’han convertit en un gran agermanament de la cultura popular de Mallorca i de Barcelona. L’encesa dels foguerons i, per tant, l’inici de la revetlla, ha començat a partir de les nou de la nit arreu del barri. Les places i carrers del barri on hi ha els foguerons s’han omplert de gent amb graelles i botifarres per coure-les a la vora del foc mentre canten jotes i ballen. A partir de les dotze de la nit la música mallorquina es convertirà en la gran protagonista.

Els Foguerons a Sarrià

Però Gràcia no és l’únic lloc on aquest dissabte se celebren els Foguerons de Sa Pobla, coincidint amb les festes de Sant Vicenç també s’han encès a la plaça del Consell de la Vila de Sarrià, on s’hi ha fet un sopar popular. I fa tot just una setmana se’n van fer a Montbau i al Poblenou.

La història dels Foguerons de Sa Pobla

Sa Pobla és un poble de l’illa de Mallorca, on cada any per Sant Antoni se celebra una ancestral i tradicional festa, i on els foguerons, els xeremiers de flabiols, les simbombes, els glossadors i cantadors en són els protagonistes. L’any 1993 Toni Torrents va prendre la iniciativa de portar l’esperit d’aquesta festa als carrers i places de la Vila de Gràcia i, des de llavors, la festa esdevé cada any punt de trobada d’illencs i barcelonins.

 

Comparteix a: