La festa dels Foguerons de Sant Antoni cada vegada és més popular a la ciutat, sobretot a Gràcia, tot i que ja se celebra a d’altres barris, com el de Montbau. Un dels promotors de la iniciativa, Aleix Porta, dinamitzador de la Sala Polivalent de Montbau, explica el motiu que els va animar a encendre la foguera: “Som un barri de Collserola i tenim limitacions per fer foc. Vam pensar d’aprofitar l’hivern perquè tenim més llicència per fer foc”.

La colla de Diables de Montbau s’encarrega d’organitzar aquesta festa, que s’està consolidant al barri. De fet, ja fa tres anys que la celebren i cada vegada hi ha més participació dels veïns. Alguns dels quals són d’arrels mallorquines que aprofiten per reviure aquesta tradició, tot i estar lluny de casa. Encenen la foguera amb focs artificials i organitzen un sopar popular. A més, sempre hi ha activitats per als petits de la casa. Aquest any els han pintat de diables.

La festa dels Foguerons de Sant Antoni és una celebració mallorquina relacionada amb la festivitat de Sant Antoni Abat. És una mostra de cultura popular que originàriament dura tres dies i inclou degustacions de productes illencs, balls populars, cercaviles amb correfocs i grans fogueres.