L’encesa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia marca l’inici de les revetlles d’aquesta festa mallorquina que des de fa 27 anys se celebra al barri de la Vila de Gràcia. Enguany s’encendran 13 fogueres situades en nou carrers, tres places i una placeta. Es tracta de dos foguerons més que l’any passat, un dels quals estarà situat al carrer de Berga i l’altre, al de la Fraternitat de Dalt.

En aquest mapa interactiu podeu consultar la localització de cada fogueró, l’horari d’encesa i les actuacions que hi ha previstes. També hi ha marcat el recorregut de la cercavila i la plantada de les colles de cultura popular a la plaça de la Vila de Gràcia.

Cercavila des de la plaça de la Vila de Gràcia

Dissabte 26 de gener a les 19.30 h
La plantada de les colles de cultura popular està programada per a les 19.30 h a la plaça de la Vila de Gràcia. Com ja és tradició, l’acompanyaran la sonada dels Xeremiers de Mallorca i la banda de flabiols, com  també els sacs de gemecs La Sacairada. A les 20.30 h començarà la cercavila cap a la plaça de la Virreina amb la participació de trabucaires, geganters, bastoners i castellers de Gràcia, Tamborers i Dimonis d’Albopàs, Malsons de la Vella i Diabòlica de Gràcia, entre d’altres.

cartell Foguerons de Sa Pobla a Gràcia 2019

Fogueró a la plaça de la Virreina

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
L’encesa del fogueró a la plaça de la Virreina es farà a les 21.30 h i donarà pas a l’inici de la revetlla amb les ximbombes i els glosadors de Sa Pobla. A les 23 h hi haurà balls i cants mallorquins amb actuació musical i ballada a càrrec dels grups de folk S’Estol des Gerricó de Felanitx i Qanarusa de Sencelles.

Fogueró a la plaça del Diamant

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
La revetlla a la plaça del Diamant comencarà a les 21.30 h amb l’encesa del fogueró. També s’hi farà la Festa de sa Ximbomba de sa Pobla, amb glosades i cançons de Glosadors de Mallorca i Cor de Carxofa de Catalunya. No hi faltaran els xeremiers.

Fogueró a la plaça del Sol

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
Aquest punt de foc a la plaça del Sol va ser la novetat de l’any passat que es va estrenar dins la programació i enguany repeteix. Era una reinvindicació de feia anys de la Federació de Foguerons de sa Pobla a Gràcia. L’encesa i la revetlla amb el pa torrat i els botifarrons es faran com la resta de foguerons, dissabte a dos quarts de deu.

Fogueró a la placeta de Sant Miquel

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
La placeta de Sant Miquel és la quarta plaça del barri que tindrà un fogueró autoritzat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què són els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/agenda/foguerons-a-gracia-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Fogueró al carrer de Berga

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
El fogueró del carrer de Berga és una de les dues novetats de la programació d’aquest 2019. Estarà situat entre la plaça de la Llibertat i el carrer de Sant Marc.

Fogueró al carrer de la Fraternitat de Dalt

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
El carrer de la Fraternitat ja tenia un fogueró, el del tram de baix, i aquest any s’hi afegeix una encesa ben a prop, al tram de dalt de la mateixa via, tocant a Siracusa.

Fogueró al carrer de la Fraternitat de Baix

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
Al carrer de la Fraternitat les brases hi seran ben presents. L’encesa d’aquest fogueró es farà a dos quarts de deu a tocar del carrer de la Llibertat, on també hi ha una altra celebració.

Fogueró al carrer de la Llibertat

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
La celebració dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia té un punt neuràlgic molt actiu format pels carrers de la Llibertat, Fraternitat i Tordera, on s’acumulen fins a quatre fogueres.

Fogueró al carrer de Tordera

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
L’encesa del fogueró al carrer de Tordera es farà com la dels seus veïns, a dos quarts de deu. El foc estarà ubicat a prop de la plaça del Raspall.

Fogueró a la travessia de Sant Antoni

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
La travessia de Sant Antoni té un sentit especial dins el llistat de foguerons que s’encendran al barri a causa del nom del carrer. Aquesta celebració es fa amb motiu de la diada de Sant Antoni Abat. De fet, també hi ha foguerons entre els actes programats a la festa major del barri de Sant Antoni. A més, a la travessia de Sant Antoni hi ha la seu del Centre Artesà Tradicionàrius, on els dies 24 i 25 de gener també s’hi fan activitats relacionades amb els foguerons, com ara l’exposició “Un món de mil dimonis”, tasts de productes mallorquins, concerts i tallers de ball de bot.

Fogueró al carrer de Puigmartí

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
El fogueró del carrer de Puigmartí s’encendrà a tocar de Milà i Fontanals. Ben a prop hi passarà el recorregut de la cercavila. Per tant, aquest és un bon indret per gaudir de les dues propostes culturals.

Fogueró al carrer de Joan Blanques de Baix de Tot

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
Les brases a Joan Blanques de Baix de Tot donaran pas a una revetlla a tocar de la travessera de Gràcia.

Fogueró al carrer de Verdi del Mig

Dissabte 26 de gener a les 21.30 h
El de Verdi del Mig és el fogueró situat més al nord de la Vila de Gràcia. L’Ajuntament l’ha autoritzat entre els carrers de Robí i Providència.