Una festa a l’Antiga Fàbrica Damm ha servit, un any més, per presentar el Barnasants. La vint-i-quatrena edició escampa més de 100 concerts per tots els territoris de parla catalana.

El lema d’enguany és “Feixisme, mai més” i en aquesta línia aniria un dels concerts homenatge que el director, Pere Camps, ha destacat durant l’acte, el del centenari de Pete Seeger (16 de març, L’Auditori), un antifeixista consumat. Camps ha ressaltat també l’homenatge col·lectiu i solidari amb Luis Eduardo Aute (Auditori Fòrum, 2 de febrer), qui el 2016 va estar dos mesos en coma després de patir un infart; i el concert, també col·lectiu, que celebra el seixantè aniversari de la revolució cubana (29 de març, Teatre Joventut de l’Hospitalet).

Tast del Barnasants

L’acte a l’Antiga Fàbrica Damm ha comptat amb actuacions breus d’alguns dels artistes que actuaran en el festival, com Sílvia Comes amb Joan Isaac (faran un tribut a Silvio Rodríguez l’1 de febrer a la Luz de Gas), Montse Castellà, Ángel Petisme, Namina, Xavier Baró o Cesk Freixas. En total, el Barnasants programa 112 concerts, però a Barcelona en són només una vintena, perquè el certamen s’estén per tots els territoris de parla catalana. El de Cesk Freixas el 25 de gener a L’Auditori és l’inaugural, per bé que oficialment el primer és el que oferiran conjuntament Paolo Conte i Joan Isaac a l’Alguer.