Àlex Mañas era un aspirant a advocat que va provar sort com a actor i que ha acabat dirigint i escrivint teatre. I tot això en pocs anys, perquè aquest estudiant de dret que va canviar els tribunals per les bambolines ben aviat va veure que el seu horitzó era la faràndula. I va quedar clar que havia triat bé, perquè amb textos com ‘En cualquier otra parte’ o ‘Què’, va guanyar premis tan importants com el de la SGAE o el Butaca a la millor composició musical. Més tard van venir les funcions a La Villarroel, amb ‘Íncubo’, o ‘My sweet country’, al costat de The Mamzelles. Una de les coses que li faltava a Àlex Mañas era treballar al Teatre Nacional de Catalunya… fins ara.‘Amanda T’

Escrita l’any 2016, i convertida en un èxit al seu pas per la Sala Atrium i per la Jardiel Poncela de Madrid, ‘Amanda T’ explica el cas real de la jove Amanda Todd, que va commocionar la societat canadenca. Adolescent de 15 anys, Amanda Todd va viure un cas de ciberassetjament que es va traduir en “bullying” generalitzat per part dels seus companys de classe. Com a resposta a tota aquesta situació, va penjar un vídeo a internet demanant ajuda i, per culpa del silenci, es va acabar suïcidant. Àlex Mañas porta al teatre aquesta història que ens obliga a reflexionar sobre l’exposició dels menors a la xarxa, la violència entre adolescents, la manca de relació entre pares i fills i el paper que tenim la societat en un cas com el de l’Amanda.

Laia Manzanares, una actriu de futur

Quan es va estrenar el 2016, Àlex Mañas va comptar amb Greta Fernández en el paper de l’Amanda, acompanyada per Xavi Sáez o Isak Férriz, segons el calendari de funcions. Mañas va tenir problemes per trobar l’actriu adient fins que va triar Greta Fernández i, ara, per a la reposició, sembla que ho ha tingut més fàcil: la jove Laia Manzanares, a qui coneixem per papers com el de la sèrie ‘Merlí’ o l’espectacle ‘Temps salvatge’, és un dels rostres més prometedors de l’escena catalana del futur. Amb ella, Àlex Mañas ha trobat la seva Amanda T.