La festa dels Foguerons de Sant Antoni s’expandirà, aquest 2020, més enllà de Gràcia i també se celebrarà a Montbau i el Poblenou. Els Foguerons són una tradició mallorquina que, des del 1993, també se celebra a Barcelona.

Va ser un mallorquí qui la va traslladar a la ciutat amb l’objectiu que els seus fills, que estudiaven a Barcelona, en poguessin gaudir. I la celebració va arrelar al barri de Gràcia. És sobretot una gran mostra de cultura popular: balls de capgrossos, sonades de xeremiers, castellers i colles de diables, entre d’altres.

A Gràcia, la festa dels Foguerons se celebrarà del dijous 23 al dissabte 25 de gener. Els Foguerons s’encendran dissabte i hi participaran 12 espais. Al Poblenou, la festa es farà el dissabte 18 i el Fogueró s’encendrà al pati del casal Octubre (carrer de Badajoz, 86).

Cicle festiu de Sant Antoni

La festa es fa amb motiu de la diada de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, una diada que dona peu a diverses celebracions com el Festival Tradicionàrius, els Tres Tombs de Sant Andreu, els Tres Tombs de Sant Antoni o la Porkada del Clot i la mateixa Festa Major de Sant Antoni.