Atenció a la incorporació més recent al cicle festiu de Sant Antoni: és la Porkada del Clot, una festa que barreja foc i gastronomia.

Per què el porc és protagonista?

La celebració dona protagonisme al porc, com a referència directa a una part poc coneguda de la llegenda de sant Antoni Abat. Diu aquesta llegenda que en una ocasió el patró dels animals va curar un porquet ferit que, de tan agraït que va quedar, va decidir acompanyar per sempre el sant.

Ja fa cinc anys que l’organitzen els Diables del Clot i la festa gira entorn del capgròs Pork del Clot.

Arrenca al matí amb una cercavila per als més petits, continua amb una ruta de tapes elaborades amb carn de porc i acaba amb un correfoc amb tot de peces d’imatgeria que representen animals de raça porcina.

Tot plegat tindrà lloc a partir de les 11 h a la plaça del Mercat del Clot i els carrers propers. La festa forma part del conjunt de celebracions en motiu de sant Antoni al llarg d’aquest primer mes de l’any, com els Tres Tombs de Sant Andreu, els Tres Tombs de Sant Antoni o els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia.

La tradició del Tres Tombs explicada al programa ‘Va passar aquí’