Atenció, la festa continua. Un cop superades les festes de Nadal, arriben ara les celebracions dels Tres Tombs en diferents barris de Barcelona per retre homenatge als gremis de carreters, cotxes, traginers i llogaters de mula. Una celebració que coincideix amb el dia de Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó (que se celebra el 17 de gener). Unes celebracions en què els caramels són els altres gran protagonistes!

La primera celebració dels Tres Tombs 2019 a Barcelona és a Sant Andreu, amb la celebració de la 92a edició, el cap de setmana 12 i 13 de gener.

I el dissabte 19 de gener, coincidint amb la festa major de Sant Antoni és el torn de la més antiga de la ciutat: la 194a edició dels Tres Tombs de Sant Antoni.

  • Activitats 

10.30 h: arrenca la cavalcada a les 10.30 h des de la cruïlla entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Tamarit. L’acte central és una passada d’animals formada per cavalls, ases i someres que fan un circuit pel centre de la ciutat cavalcades o tirant carruatges. Però la processó fa unes quantes parades al llarg de l’extens recorregut.

10.45 h: lectura del pregó davant el Mercat de Sant Antoni, que aquest any anirà a càrrec de Joan Anton Torralba, president de les Colles de Sant Medir.

11 h – 12.30 h: benedicció d’animal a l’Escola Pia de Sant Antoni

  • Recorregut de la cavalcada (de 10.30 a 14 h)

Cruïlla entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer Tamarit (sortida) – carrer de Tamarit- Mercat de Sant Antoni (lectura del pregó) – carrer del Parlament – ronda de Sant Pau – carrer d’Urgell – carrer de Floridablanca – ronda de Sant Antoni – plaça de la Universitat – carrer de Pelai – la Rambla (descendent) – Retorn: avinguda de les Drassanes – avinguda del Paral·lel – plaça de Puig i Cadafalch.

La tradició dels Tres Tombs explicada al programa ‘Va passar aquí’