Paraíso de los negros, TNC (festival Dansa Metropolitana)

El festival Dansa Metropolitana posa punt final a la setena edició amb les actuacions de María Pagés al Teatre Nacional de Catalunya i la Compagnie Olivier Dubois al Mercat de les Flors aquest diumenge. Han estat 24 dies de gran intensitat en escenaris de Barcelona, però també en 12 ciutats metropolitanes com Badalona, Cornellà, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Viladecans, entre d’altres. Les danses urbanes han fet de fil conductor del festival i han servit tant per acostar la dansa als ciutadans com per celebrar el breakdance com a esport olímpic.

Enguany, el festival ha presentat un total de 267 propostes amb 144 espectacles, 28 pel·lícules, 22 activitats paral·leles i 46 activitats educatives, que han tingut lloc en un total de 107 espais. Dins la programació han augmentat les propostes internacionals (19) amb el focus posat a França i amb vuit coproduccions que mantenen el compromís del festival de donar suport al teixit local. El certamen ha aplegat un total de 47.100 espectadors.

dansa metropolitana 2024 Barcelona

Més assistència de públic en viu

L’assistència de públic als espectacles i activitats de sala ha crescut en relació amb les edicions anteriors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors, Paral·lel 62 i el Teatre Nacional de Catalunya, han exhaurit entrades en la gran majoria de funcions i quasi una vintena d’espectacles també han fet ple absolut en sales de l’àrea metropolitana. En conjunt, s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80 % a les sales.